Dorm Infant Voxalba Coral Coro Cor Música Cant Barcelona

Dorm infant, dorm – Nuevo proyecto!!!

Ens fa molta il·lusió presentar-vos el nou projecte de Voxalba:
Dorm, infant, dorm‘, un repertori molt especial basat en cançons de bressol d’arreu del món.

En totes les cultures i des de l’antiguitat dels nostres dies, les mares sempre han cantat cançons de bressol als seus fills. És el primer contacte que tenim amb la música i amb el món, fins i tot abans de néixer. El cant ens permet comunicar-nos amb el nadó, és la via d’afecte més directa.

La música és una eina molt poderosa per calmar neguits, i aquesta força tranquil·litzadora comença des de que som al ventre matern. Dins la panxa de la nostra mare ja sentim el batec del seu cor i ens arriba la seva veu, primer com a vibració i després com a so. La cançó que la mare canta és la primera mostra d’amor que rebem. Ja ho va dir Tomatis: “L’aliment vocal que dona la mare al seu fill és tan important com la llet pel seu desenvolupament”, fins i tot abans de néixer. Cantant als nostres fills podem obtenir grans beneficis: reduïm l’ansietat, enfortim el vincle, i regalem gratuïtament una gran quantitat d’amor i afecte.

Quan la mare canta, allibera una gran quantitat d’endorfines que s’encomanen al Voxalba nadó intrauterí produint alegries i plaer per a tots dos. Les vibracions de la veu materna produeixen un massatge i estimulen el nadó, contribueixen a enfortir la seva fisiologia i el seu desenvolupament psicoemocional, a més de ser reconegudes pel nadó després del naixement. El sentit de l’oïda és probablement el més desenvolupat de tots abans de néixer. A partir de la setmana 20, el fetus comença a sentir la veu de la mare, en capta la intenció comunicativa i li respon amb moviments.

La cançó pot ajudar a calmar i focalitzar l’atenció de l’infant. És una estimulació auditiva que pot convertir-se en global si es toca i acaricia el nadó, se’l gronxa i mou al ritme de la música i es direcciona la seva mirada cap a la mare/pare. El cant ens ofereix la possibilitat d’estrènyer el vincle afectiu tan important entre mare/pare i fill.

Aviat!  Un CD, el nostre 3er, que podreu adquirir la propera primavera.