La Nostra Directora

directora-foto-01
CVCV Transparente

Nascuda a Barcelona, Elisenda Carrasco va començar els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Barcelona, on va acabar els graus superiors de Composició i Instrumentació i de Direcció d’Orquestra amb J. Solé i S. Mas respectivament, així com el de Pedagogia Musical en l’especialitat de Cant Coral.

En el camp de la direcció, s’ha format amb S. Johnson, L. Heltay, J. Prats, P. Cao, H. Rilling i F. Bernius. També amb els mestres G. Hollerung i J. Frihsmund a Alemanya, becada per l’associació Musica Mundi.

Des de fa més de 25 anys, es dedica al món de la pedagogia, principalment al treball amb veus blanques. En aquesta àrea, destaca la seva tasca a l’Escolania de Montserrat i al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

El cant coral infantil ha estat un dels àmbits en què més ha aprofundit, motiu pel qual és convidada habitualment a impartir cursos i tallers per tot el món (Alemanya, Israel, França, Hongria, Colòmbia, Turquia, l’Índia, Veneçuela, entre d’altres).

Ha estat convidada en diverses ocasions per Europa Cantat i Arbeitskreis Musik in der Jugend a impartir tallers corals; també a Veneçuela, a través de la Schola Cantorum de Caracas i el FESNOJIV, per realitzar cursos de didàctica i direcció i tallers amb nens. Així mateix, ha estat invitada a Turquia i a l’Índia (en aquesta última a través de la Fundació Mehli Mehta) per impulsar el cant coral infantil i la formació de directors musicals.

A més, durant més de quinze anys, ha estat la directora musical del projecte Òpera a Secundària, que organitzen conjuntament el Gran Teatre del Liceu i la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya).

Habitualment col·labora amb el Servei Educatiu de L’Auditori de Barcelona participant en la formació de docents, i és la codirectora del programa Cantània, on participen i canten més de 45.000 nens cada any.

Durant disset anys va ser la directora artística i musical del Cor infantil de l’Orfeó Català del Palau de la Música de Barcelona; i ha dirigit, durant quatre temporades, el cor mixt Lieder Càmera.

Actualment, i des de la seva creació fa més de vint-i-cinc anys, dirigeix el Cor Infantil Sant Cugat i, des del 1999, el cor femení Voxalba.

Plena de dinamisme, Elisenda Carrasco treballa, des de la seva formació musical i pedagògica, amb una energia i una visió sense límits que eixamplen els horitzons musicals tant tècnicament com sonora.